Crama Jelna este situată în Transilvania, județul Bistrița-Năsăud, în podgoria Lechința. Vița de vie din această regiune este cunoscută în țara noastră încă din cele mai vechi timpuri. Aceasta a fost o preocupare majoră a podgorenilor din această zonă, ce au fost mereu într-o competiție pentru realizarea celor mai frumoase plantații și a celor mai bune vinuri.

Soiurile de struguri ce se cultivă preponderent în această regiune și duc la obținerea DOC-urilor de Lechința sunt: Fetească Albă, Traminer Roz, Neuburger, Riesling Italian, Fetească Regală, Chardonnay, Pinot Gris, Muscat Ottonel și Sauvignon Blanc. Datorită solurilor prezente aici, vinurile au o aciditate ridicată, tipică pentru această regiune.

Crama Jelna este o microcramă, o afacere de familie ce are în folosință 26 de hectare de viță de vie din care ies pe poarta fabricii aproximativ 100.000 de sticle de vin pe an. Crama dispune de un flux tehnologic de ultimă generație, ce ajută oenologului să valorifice la maxim potențialul strugurilor cultivați aici. Este dotată cu prese pneumatice, rezervoare de inox cu temperatură controlată, filtre și instalații de spălat automate și manuale, totul pentru o igienă desăvârșită.

Gamele de vinuri reprezentative ale acestei crame sunt Jelna, Navicella și Dealu’ Negru.  Acestea iau naștere din vinurile crescute pe cele 26 de hectare de plantație, unde sunt cultivate soiurile Sauvignon Blanc, Fetească Albă, Fetească Regală, Muscat Ottonel și Pinot Noir.

Vă invităm să le comandați și voi pentru acasă, pentru a vedea ce înseamnă cu adevărat un DOC de Lechința. Este o regiune cu tradiție, ce vă va cuceri cu vinurile sale încă de la prima degustare.

Stoc epuizat
42,00 lei