Crama Balla Geza se află în Podgoria Miniș – Măderat fiind localizată la 26 km de Arad, pe malul Mureșului. Podgoria se întinde pe o lungime de 40 km, între localitățile Barațca, Șiria, Mocrea și Șilindia. Datorită rocilor vulcanice și a înclinației pantelor, precum și a influenței climei meditareene, vinurile roșii care ies pe poarta acestei crame sunt mai închise la culoare și mai corpolente.

Viile acestei crame se întind pe o suprafață de 120 de hectare, ponderea cea mai mare având-o soiurile roșii. Pentru vinurile roșii sunt cultivate atât soiuri autohtone, precum Fetească Neagră sau Cadarcă, cât și soiuri internaționale, precum Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon sau Cabernet Franc. În producerea lor nu se folosesc drojdii selecționate, folosindu-se pentru acestea tehnologii clasice de vinificare, cu o intervenție minimă asupra procesului. Acestea sunt păstrate în crama Balla Geza la o temperatură controlată, maturarea făcându-se în butoaie mari și mici, la a doua sau a treia utilizare.

În ceea ce privește vinurile albe, soiurile cultivate pe aceste meleaguri sunt Mustoasă de Măderat, Tâmâioasă Românească, Riesling de Rhin, Fetească Regală, Pinot Gris, Traminer, Chardonnay și Sauvignon Blanc. Pentru acestea se folosesc tehnologii moderne de producție, ele fiind depozitate în tancuri de oțel cu temperatură controlată. Chardonnay-ul este cel care este maturat ulterior în butoaie de stejar, folosindu-se drojdii fine sur lie, cu battonage lunar. Furmintul primește și el un tratament special, acesta fiind maturat o perioada în butoaie mici.

Vinurile cramei Balla Geza sunt păstrate în pivnițele proprii, ce au capacitate de depozitare de până la 8000 hl. Acestea sunt păstrate în budane de stejar și barrique-uri în cazul vinurilor roșii. Vinurile albe și rose sunt vinificate în tancuri de oțel inoxidabil, ce au temperatură controlată.