Crama Licorna Winehouse a fost deschisă în anul 2013 însă cu 100 de ani în urmă soții Nicolae și Elena Nicolau voiau să construiască o cramă fix în acest loc.

Crama Licorna Winehouse include și un conac care a aparținut familiei Nicolau. Acesta a fost realizat de pietrari italieni între anii 1907 – 1909. Fiecare piatră a acestui conac are o semnificație aparte și au fost martore la cele mai interesante modalități de creare a vinului.

Crama mai este dotată și cu un centru de vinificatie care a fost realizat în anul 2013. Tehnica de vinificatie prezența este nouă iar accentul este pus pe strugurii roșii. Strugurii albi sunt la fel de importanti dar soiurile sunt valoroase și din acest motiv strugurii sunt prelucrați în vase de lemn de stejar franțuzesc.

Crama Licorna Winehouse cultiva urmatoarele soiuri de struguri roșii: Fetească Neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Merlot, și albi: Chardonnay, Fetească Albă, Fetească Regală, Pinot Gris, Tamaioasa Romaneasca și Sauvignon Blanc.

Crama Licorna Winehouse va pune la dispoziție vinul Licorna Bon Viveur Alb cu arome de unt vanilat și cu ușoare nuanțe de lemn. În acest vin mai sunt prezente și scorțișoară, cuisoarele și un gust complex și rafinat. Licorna Bon Viveur Alb are o intensitate ridicată și un gust bogat în arome. Se servește excelent alături de aperitive uscate iar temperatura de servire este cuprinsă între 11 și 13 grade Celsius. În plus acest vin are nevoie de o aerare timp de 20 de minunte înainte de servire.

Anno Chardonnay este un alt vin alb, sec cu arome de fructe tropicale, pere și pepene galben. Acesta prezintă note lemnoase, este corpolent și are o aciditate bine echilibrată.

-13%
Stoc epuizat
53,00 lei
Stoc epuizat
95,00 lei