MAGAZIN ONLINE DE VINURI PREMIUM SI BAUTURI ALCOOLICE FINE!
09:00 - 20:00

Top 10 Tamaioasa Romaneasca

Strugurii au fost culesi tarziu, manual, in ladite de 10kg. In urma desciorchinarii fara zdrobire, boabele au ajuns fara presare in cuvele de inox unde a avut loc fermentatia alcoolica la temperatura controlata.

NOTE DE DEGUSTARE: De culoare galben pai, Tamaioasa Romaneasca te cucereste prin note olfactive intense de iasomie, pere coapte, pepene galben si miere de salcam. Gustul este complex, o imbinare de note florale si fructe exotice dulci, sustinut de o aciditate vivace. Un vin aromat si elegant, care te va indemna mereu la inca un pahar!

TEMPERATURA DE SERVIRE: 10-12 ºC

Vin cu denumire de origine controlată, cules la maturitate deplină.
Locația viei: Dealu Mare, Fințești, Valea Orbilor

Tamaioasa Romaneasca, o varietate de muscat cultivata in zona noastra din antichitate. Vin alb sec, arome intense de muscat, terpenice, flori de tei, miere, tamaie, cu influxiuni de vanilie si fructe exotice supracoapte.
Ultima parte a fermentației alcoolice petrecuta in butoi nou din stejar românesc, ulterior maturarea in aceste vase timp de un an, cu tulburarea periodica a drojdiei și punerea acesteia in suspensie, integrează aciditatea naturală și aromele împrumutate de la lemnul de stejar cu aromele primare ale Tămâioasei românești.

Tamaioasa Romaneasca cultivata în zona Murfatlar poate impresiona placut, asta datorita numărului prelungit de zile insorite care rasfata strugurii si-i innobileaza cu aromele atat de apreciate ale acestui soi parfumat.
Tamaioasa Romaneasca crescuta în zona Murfatlarului are o culoare galben pai deschis, ce dezvolta arome fine, delicate, oferind o senzatie de dulce datorata notelor elegante de muscat si miere de tei.
Gustul sau este usor mineral, cu arome de portocale, coji de portocale si ananas. Este un vin echilibrat, cu un post-gust lung, insotit de note tonice pe final. Este un vin convivial, pe care-l vedem alaturi de branzeturi cu mucegai, branzeturi fermentate și aperitive.

Ne bucuram de un vin alb sec cu o culoare galben pai,care prezinta un buchet cu note de struguri copti, tonuri de busuioc uscat si fagure de miere.Gustul dezvaluie arome de miere de salcam, pere,ananas, pepene galben si accente subtile de grapefruit.
ASOCIERI CULINARE: Este un bun insotitor pentru preparatele din peste, pui,fructe de mare, branzeturile alese, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.
Gama Naiv este cea mai buna expresie a faptului ca facem vinuri doar din soiuri pure romanesti si un omagiu adus podgoriei noastre.
NUME: Este un nume percutant,eufon, ușor de reținut, care duce mai departe valoarea oenologiei tradiționale româneasti
VIZUAL: trimitere la ideea de românesc autentic, dar cu distantare de traditionalism.Ilustrațiile etichetelor, legate de vin, sunt epice, lirice, cu nuanțe de fantastic și tușe de umor și cu trimiteri la orașul Iași pentru sublinierea apartenenței la Cotnari.
Artistii naivi folosesc inocenta pentru a LUMINA realitatea. Arta naiva transforma obisnuitul in ceva de poveste.
Realitatea adultilor este simplificata si imbogatita cu o atmosfera joviala, luminoasa, care descreteste fruntile. Asa cum face vinul.

Culoare: galben pai cu reflexii verzui
Olfactiv: arome florale, delicate, precum narcisa sau iasomie, completate de elemente fructate precum mere galbene sau pulpă de pomelo
Gustativ: proaspăt, crocant cu aciditate medie, alcool bine integrat, iar soavoarea este de măr, pomelo și puțin citric

Vin de desert, proaspăt şi echilibrat, cu arome exotice, condimentate.
Deserturile elegante si usor acrisoare pe baza de fructe, sunt principalele preparate recomandate cu servirea acestui tip de vin. Se poate asocia excelent cu preparate din peste, carne de pasare sau diferite tipuri de brtanzeturi.

Parfum plin de prospetime cu note florale de iasomie si soc, caracteristici tipice pentru Tamaioasa Romaneasca.
Vin tanar, de culoare galben-verzui.
Gustul sau echilibrat, catifelat, se afla in aromonie cu notele de pere si cu izul de ananas de pe fundal, facandu-l sa fie foarte prietenos.

Pe solurile reci de lut si argila din regiunea noastra, acest soi aromat dezvolta un buchet floral-condimentat extraordinar de intens, pastrand o aciditate proaspata. Cules si vinificat tarziu, buchetul intens este inca mai pronuntat si rotunjit in gura prin tonuri de fructe coapte.

Culoare
Galben pai

Buchet
Miros de trandafir și busuioc, pepene galben, citrice.

Gust / Postgust
Senzații gustative de miere, echilibrate de o aciditate vioaie.

Asocieri culinare
Recomandat la foie gras, produse de patiserie și desert sau alături de mâncărurile asiatice cu sosuri dulci. Se servește bine răcit la temperatura de 4 – 6°C.

Alcool
12.5%

Regiune
Dealurile Munteniei IG

Fermentare
Fermentația alcoolică la o temperatură de 13°C în tancuri verticale de inox, perioadă de contact cu pielița 6 – 8h în presa închisă.

NEWSLETTER

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi informatii despre cele mai noi produse si ofertele noastre!