Crama Valea Ascunsa se intinde pe 20 de hectare si contine 93.330 de vite de vie. Zona in care vom regasi aceasta podgorie sunt dealurile din Ascunsa, Teaca, Bistrita-Nasaud. Capacitatea de productie anuala a acestei crame este de 100.000 de litri.

Crama este o afacere de familie in care valorile ardelenesti sunt cele care primeaza. In plus atentia la detalii dar si cea mai buna tehnologie este cea care garanteaza reusita unui vin de exceptie.

Soiurile de struguri pe care le regasim in crama Valea Ascunsa sunt: Feteasca Alba, Chardonnay, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Feteasca Regala, Feteasca Neagra.

Vinurile din Feteasca Alba se remarca prin finete si echilibru. In aceste tipuri de vin vom intalni arome citrice, floare de tei care evolueaza spre flori de camp sau caisa coapta. Se vor servi alaturi de preparate din carne alba sau peste.

Chardonnay este cel mai cunoscut si cel mai popular vin alb pe care il poti consuma atat proaspat cat si dupa cativa ani de invechire. Si-a castigat popularitatea datorita elegantei de care da dovada.

Muscat Ottonel  este un soi de struguri albi extrem de interesanti. Vinul realizat din acesti struguri are un continut mare de zahar si o aciditate mai scazuta.

Sauvignon Blanc de la Crama Valea Ascunsa este cel mai popular vin alb care se remarcat instant prin prospetimea lui. Acesta are un nivel ridicat de aciditate si cantitati mici de zahar. Acesti struguri isi au originea din regiunea Bordeaux, Franta. Denumirea de  Sauvignon Blanc vine de la cuvantul “sauvage” care inseamna salbatic in limba franceza. Au primit aceasta denumire deoarece au crescut in intreaga regiune precum o buruiana.

Feteasca Regala este un soi cunoscut de struguri din Romania. A fost pentru prima data descoperit in Transilvania. Este un vin cu o aroma intensa si cu un mare potential de invechire.

Feteasca Neagra  este un vin superior, catifelat si intens colorat. Acest vin se poate consuma cu o friptura sau cu paste.