Podgoria Sarica Niculitel este amplasata pe cel mai vechi domeniu viticol al Dobrogei. In crama Sarica Niculitel imbutelierea vinului se realizeaza prin vid.  In ceea ce priveste utilajul de imbuteliere trebuie sa stiti ca acesta este prevazut cu o instalatie de impregnare cu gaz inert. Vinurile realizate de crama Sarica Niculitel au in general arome discrete de flori de camp sau de fructe confiate care dau note de armonie si echilibru.  Gustul este usor acid si se simt aromele discrete de flori de camp.

De-a lungul timpului soiurile de struguri cultivate, si anume Aligote, Sauvignon Blanc, Riesling de Rin, Feteasca Alba, Feteasca Regala, Chardonnay, Pinot Gris, Muscat Ottonel, Feteasca Neagra, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah au castigat numeroase concursuri.

Vinurile realizate in crama Scarica Niculitel au un specific unic, acestea se fac instant remarcate si cunoscatorii isi pot da seama ca sunt diferite fata de ce este in prezent pe piata.

Crama Sarica Niculitel este in plina dezvoltare, pentru asta a cumparat crama din Buzau care vine la pachet cu brandul Prince Matei. Aceasta podgorie vine cu caracteristici specifice Buzaului. Daca pana in prezent Crama Scarica Niculitel era cunoscuta pentru vinurile albe si roze, crama din Buzau o va face renumita si pentru vinurile rosii.

Un alt vin reprezentativ pentru podgoria Sarica Niculitel este Aligote-ul, are o culoare galben-verzuie si trebuie consumat atunci cand inca se simte prospetimea si puritatea. Are o aciditate moderata si un gust usor amarui. Se combina cel mai bine cu peste gras si carnea alba.