În anul 1992 începe povestea Gramma Wines, atunci când familia Olteanu moștenește o plantație de vie din satul Vișan, județul Iași. Ani la rândul aceștia aleg să dea în arendă pământul moștenit, însă în 2005, Elena și Gabriel Olteanu se hotărăsc să își producă propriile vinuri. Astfel, ei accesează fonduri europene nerambursabile și pun bazelei noii crame.

În 2007, drumul începe cu trei soiuri de struguri (Aligote, Fetească Regală și Fetească Albă), cultivate pe 60 de hectare de vită de vie cu o vârstă de peste 30 de ani.

După 3 ani, în 2010, Gramma Wines își face lansarea în piață, țintind încă de la început canalul HoReCa. Au început timid, cu o producție de 100.000 de sticle din cele 3 soiuri, însă lucrurile se vor schimba pentru ei în 2012, când iau contact cu proprietarul RiJT Japan la festivalul Provino din Iași. Astfel, după o vizită a acestuia la cramă, familia Olteanu semnează un contract de export, vinurile lor cucerind piața japoneză.

Zona de retail a fost atacată cu etichetele Hom, Metaph și Synon, prin prezența acestora în magazinele Mega Image. În 2013, acestea ajung și în Cora și Kaufland, dezvoltându-și astfel brand-ul și făcându-l cunoscut către o gamă largă de consumatori.

Gramma Wines este o afacere de familie, cei 4 membri lucrând în strânsă legătură unii cu alții. Marian Olteanu, fiul lui Gabriel, este promotorul acestui brand, el ocupându-se în mare parte de promovarea acestuia prin toate mijloacele posibile.

Dacă v-am făcut curioși și vreți să vedeți ce gust are un Aligote de la Iași, vă învităm să comandați aceste vinuri de pe site-ul nostru BeiCuStil.ro.