Domeniul Bogdan este prima cramă din România ce produce vinuri biodinamice. Aceasta a luat naștere în anul 2011, când a început plantarea viilor în Podgoria Murfatlar, în apropierea satului Peștera. Viile aceste grame se întind pe o suprafață de 154 ha.

Deoarece proprietarii aceste creme respectă natura, au hotărât ca struguri cultivați aici să fie după principiile agriculturii biodinamice. Aceasta este o abordare holistică, ce permite teroarr-ului lui să se exprime liber, dezvoltând arome cu adevărat autentice. Domeniile Bogdan combină în producerea de vinuri biodinamice tehnologii noi de producție cu metode tradiționale de viticultură. Acestui lucru, în anul 2016, vinurile lor au primit certificarea biologică, conform normelor Austria Bio Garantie.

Soiurile pe care au ales să le cultive aici sunt Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Muscat Ottonel, Riesling de Rin, Muscat Blanc, Shiraz, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir și Fetească Neagră. Fiecare dintre acestea oferă vinurilor produse de Domeniul Bogdan o calitate aparte.

Proprietarii acestei crame sunt convinși că strugurii de înaltă calitate se pot obține doar prin respectarea ritmului naturii. Doar așa, vinurile pot căpăta propria lor personalitate, ce consumatorul final o poate găsi în pahar.

Viziunea celor de la Domeniul Bogdan nu se oprește aici. Ei își doresc să integreze pe termen lung agricultura sustenabilă biodinamică cu tehnologia nouă de producere a vinului. În acest fel, ei își vor atinge scopul, acela de a produce vinuri de o calitate superioară.

Pe BeiCuStil puteți regăsi toate gamele de vinuri biodinamice produse de crama Domeniul Bogdan. Vă așteptăm să le comandați și să reveniți cu un feedback către noi. Spor la cumpărături!