Cramele Recas este una dintre cele mai mari crame din tara noastra. Aceasta a fost infiintata in anul 1998 de catre doi ingineri viticoli si un om de afaceri. Cramele Recas se afla in topul celor mai des vizitate crame la nivel national si o adevarata placere pentru orice iubitor de vinuri.

Podgoria este intinsa pe o suprafata de 1.150 hectare in Recas, Timis si Minis. In anul 2019, Cramele Recas a devenit primul productor de vinuri certificate vegan de catre European Vegetarian Union.  Productia si stocarea Cramei este de aproximativ 32.000.000 de litri pe an.

Calitatea vinului se observa inca de la turnarea acestuia in pahar, culoarea intensa si echilibrul se fac instant remarcate. Metodele prin care se realizeaza acest vin sunt printre cele mai bune. Principalul scop este acela de a imbunatati si de a mentine calitatea naturala a strugurilor.

Cramele Recas s-a facut remarcat prin vinul portocaliu cu care a debutat la ProWein si care a fost imbuteliat pentru a fi vandut in 750.000 de sticle.

Daca esti un consumator mai pretentios atunci trebuie sa incerci urmatoarele game : Muse, Sole, Selene, Solo Quinta si Cuvee Uberland.

Soiurile cultivate de Cramele Recas sunt: Feteasca Neagra, Negru de Dragasani, Syrah, Pinot Noir, Novac, Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardannay,  Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel , Traminer, Feteasca Regala, Pinot Grigio. Toate aceste tipuri de soiuri de struguri variaza de la brun-roscat pana la sol. Pe langa asta mai au si un continut ridicat de oxizi de fier.

Iubitorii de vinuri selecte ar trebui sa se delecteze cu produsele Cramelor Recas.