Crama Stirbey este probabil cea mai cunoscuta crama din tara noastra. Vinurile princiare Stirbey au o traditie de peste 300 de ani si sunt create conform unor principii bine dezvoltate si pastrate din generatie in generatie.

Via Stirbey este situata pe panta vestica a Dealului Olt. Solul acesteia este unul lutos cu argila in adancime.

Soiurile care se cultiva pe aceast domeniu viticol sunt: Negru de Dragasani, Merlot Novac, Cramposie Selectionata, Feteasca Regala, Tamaioasa Romaneasca si Sauvignon Blanc. Crama  a fost realizata de Printul Barbu Alexandru Stirbey la inceputul secolului XX.  Din prelucrarea viei care are aproximativ 20 de hectrare se realizeaza 70- 80.000 de litri de vin pe an.

In prezent crama Stirbey este dotata cu: cisterne de inox care sunt folosite inca din primele faze ale vinificatiei, cisterne de fermentare si de limperize, butoaie de stejar de diferite dimensiuni care se folosesc pentru maturarea vinurilor rosii , o presa pneumatica si o linie de imbuteliere moderna.

Vinurile care se produc in crama Stirbey sunt: vinuri albe, vinuri rosii, vinuri rose si spumant. Soiurile traditionale de vin se numara printre cele mai pure. Procesul de fermentare si cel de maturiare isi urmeaza intotdeauna cursul natural astfel incat rezultatul final sa fie unul desavarsit.

Merlot este un soi nobil de struguri din care se produce cel mai pur vin. Are o delicatete aparte cu o aroma fructata, matasoasa, catifelata si delicata. Poate fi asociat cu pizza, carne de porc, carne de pui sau legume la tigaie.

Sauvignon Blanc este un soi de struguri din care se produce un vin de culoare galben-canar.  Are un gust intens si fructat cu aroma de iasomie, flori de camp si citrice. Poate fi combinat cu branzeturi, legume sau preparate din carne alba.