Chateau Vartely are o suprafață totală de 260 de hectare, 150 dintre ele aflându-se localitatea Codru, celelalte 110 hectare fiind Zona Bugeacului, în regiunea viticolă Valul lui Traian. Pe aceste podgorii imense sunt cultivate o serie de soiuri de struguri ce dau naștere unor vinuri cu totul și cu totul deosebite.

Soiurile albe cultivate aici sunt Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Traminer, Fetească Regală și Chardonnay. Printre cele roșii, regăsim Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Rară Neagră, Syrah, Merlot, Malbec și Fetească Neagră.

Utilajele de ultimă generație folosite de către crama Chateau Vartely au o capacitate de procesare de 4 mii de tone de struguri pe sezon. Crama dispune și de 2 linii automatizate de procesare a strugurilor și două de îmbuteliere a vinului. Cele din urmă proceasează între 1500 și 3500 de sticle pe oră.

Deși compania a fost înființată în anul 2004, vinurile acestui brand au apărut încă din 1996. Ele constituie în prezent o influență majoră pe piața de profil atât în țară cât și peste hotare. În 2008, aici a luat naștere și Complexul Turistic, ce își așteaptă cu brațele deschise oaspeții pentru a îi încânta cu frumusețea sa. El se află la 50 de kilometri de Chișinău.

Pe BeiCuStil.ro puteți găsi atât vinuri liniștite din portofoliul Chateau Vartely precum Individo, Taraboste, Select cât și spumante. Vă așteptăm să le degustați pe fiecare în parte și să ne spuneți părerea voastră despre ele. Sunt vinuri deosebite, muncite, ce reflectă pasiunea moldovenilor în arta producerii vinurilor de excepție. Spor la cumpărături!