Casa de vinuri Ștefănești este amplasată pe fostele plantații ale Institutului de Cercetare Ștefănești. Fiind lăsate în paragină după anii ’90, acestea au fost readuse la viață de către proprietarii acestei case de vinuri începând cu 2011. Pe cele 25 de hectare existente au fost plantate soiuri de viță de vie nobilă. Atunci când au fost alese aceste soiuri de struguri, s-a luat în considerare în primul rând experiența dobândită de cercetarea vini-viticolă din Ștefănești.

Solurile din această zonă sunt grele, argiloase și cu o aciditate ridicată. Din această cauză, ele sunt foarte greu de lucrat, pentru acest lucru fiind nevoie de echipamente performante și de o sincronizare bună cu condițiile meteo.

Pentru ca vinurile să fie de o calitate premium, producția de pe Dealul Marcea este limitată la maxim 6 tone / hectar. Strugurii rezultați din această plantație au un PH foarte scăzut, aceasta fiind o caracteristică comună a tuturor soiurilor existente aici. Datorită diferențelor mari de temperatură între zi și noapte, coacerea se face lent, prin acest lucru asigurându-se o concentrație ridicată de arome în struguri și un nivel ridicat de aciditate.

Datorită nivelului ridicat de aciditate naturală și a mineralității puternice din sol, zona este recunoscută în mare parte pentru producția de vinuri albe. Cu toate astea, Casa de Vinuri Ștefănești a ales să cultive aici și Fetească Neagră. Acest soi a depășit așteptările tuturor, având rezultate spectaculoase și fiind apreciat de către consumatori la scară largă.

Printre cele mai cunoscute vinuri ale Casei de Vinuri Ștefănești se regăsesc 413, L’Attitude, Loungeitude, Truda Fanny și Dulce Fanny.