Top 10 Vin Rose Sec
#1 Tenuta Ulisse Unico Rose
Culoare roz deschis ce exprima imediat peronalitatea intriganta. Buchet incisiv si inconfundabil, cu arome mediteraneene de fructe proaspete. Notele de fructe se intorc pe palat si adauga senzatii captivante de citrice. Gustul explodeaza intr-o succesiune de arome proaspete si persistente cu o structura delicata, cu varfuri de minerale tipice teritoriului, care dau un final lung si bogat.
#2 Cramele Recas – Solo Quinta Rose
Culoare roz briliant, cu nuanțe de violet și o bună limpiditate. Olfactiv, Solo Quinta Roze se distinge prin arome de fructe roșii (frăguțe, căpșuni), violete (aromă tipică pentru soiul Merlot), toate pe un fond mineral ce apare an de an în acest Cuvee. Aciditatea foarte bună susține un vin complex și nobil, în care observăm prezența soiului Alicante Bouchet
pentru un plus de textură. Finalul este unul intens, bazat pe note de prospețime tropicale. Un roze ce se distinge prin finețe și complexitate.
#3 SERVE – Cuvee Sissi
Pentru Cuvee Sissi a fost ales din nou soiul Pinot Noir de pe colinele din împrejurimile Cepturei. Vin obtinut prin metoda “saignee” (prin scurgerea gravitationala a mustului) din struguri recoltati manual la momentul optim pentru obtinerea unui vin diafan si lejer cu un continut de alcool de maxim 12.5 grade. Mustul limpezit a fost fermentat la 17-18 grade, timp de cca 20 zile.
Pentru a vă bucura din plin de aromele sale, îl recomandăm servit la 11 – 12⁰C, ca aperitiv sau pentru a insoti mese usoare pe malul marii sau langa o piscina.
#4 1000 de Chipuri Rose
Vin cu denumire de origine controlată, cules la maturitate deplină.
Locația viei: Dealu Mare, Fințești, Valea Orbilor
#5 Cramele Recas – Muse Day Rose
Culoare roz trandafiriu, intensitate medie, cu limpiditate bună. Aromatic se deschide ușor catre fructe roșii (cireșe, rodii), petale de trandafir, cu aspecte vegetale. Un vin reconfortant și vioi, cu aciditate bună ce susține o structură bazată de prospețime și elegantă, cu un final ce amintește de merișoare (cranberry).
#6 Rasova – Sur Mer Rose
Un vin cu o culoare roze-piersică strălucitoare şi arome încântătoare de fructe roşii proaspete, citrice şi flori de primăvară. “Pariază” generos pe “mix-ul” dintre notele “vaporoase” de fructe roşii şi mineralitatea salină pronunţată, combinând delicat complexitatea cu prospeţimea. Pune în acelaşi tablou aromele de zmeură, căpşune şi mure, cu cele de grapefruit şi ierburi aromate. Gustativ, este rotund, prietenos şi consistent, cu tente suculente de fructe roşii, o aciditate revigorantă şi o mineralitate salină, mai ales în partea finală. Expresia fructată, împreună cu accentele mineral-condimentate din postgust reprezintă semnătura acestui roze energic şi intens.
#7 Gitana – Surori Rose
Vinul surori provine de la doua soiuri autohtone importante rosii: saperavi si rara neagra. Gustul lor se imbina ca stringerea de mana a doua surori, pentru a crea un vin unic si elegant.
#8 Domeniul Vladoi – Ion Vladoi Rose Feteasca Neagra & Babeasca Neagra
Rose-ul semnat de Ion Vladoi a devenit de mult timp o emblema a cramei familiei Vladoi. Vinul de fata este gastronomic datorita intensitatii si complexitatii aromatice. Bine structurat, cu o aciditate menita sa echilibreze corpolenta, vinul este perfect langa preparatele din fructe de mare sau somon.
Se recomanda a fi servit la 6-8 °C.
Vinurile Domeniului Vladoi sunt vinuri de familie! Fiecare dintre ele spune o poveste despre pasiune, traditie si dorinta de a oferi calitate, inainte de cantitate. Obtinute doar din struguri mangaiati de soarele dobrogean pe colinele Siminocului, vinurile obtinute in crama Vladoi isi pastreaza naturaletea, oferindu-va plenitudinea valorilor sale. Atunci cand vinul nostru cucereste gusturi, deschide discutii, aduce prietenii la aceeasi masa si aprinde un strop de pasiune in priviri, avem certitudinea ca via si munca noastra au dat roade bogate. Descopera o poveste in fiecare pahar si savureaz-o cu bucurie!
#9 Domeniul Bogdan – Rose Organic
Vin roz-pal de intensitate medie cu arome de căpșune, zmeură proaspătă și note citrice. Gust proaspăt și revigorant, susținut de o aciditate bună, cu un final persistent și fructat.
Asociere culinară: Paella cu fructe de mare, salată de spanac cu ton, creveți în sos de vin și brânzeturi ușoare de capră.
#10 Avincis – Cuvée Alexis Rose
Avem placerea sa va invitam sa descoperiti acest vin de pe domeniul nostru de familie. Buchetul sau cu arome ispitoare de capsuni salbatice este insotit de o aciditate pronuntata. Va sfatuim sa il degustati la o temperatura de 7°C, acompaniat de aperitive sau de carne la gratar. Noroc!