Crama Vinarte a fost infiintata in anul 1998 si are podgorii in trei locuri distincte, precum: Samburesti, Starmina si Zoresti. Renumitele  vinuri se obtin atat din soiurile locale cat si internationale.

Soiurile de struguri folosite de Crama Vinarte sunt: Feteasca Neagra, Negru de Dragasani, Novac,  Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Babeasca Neagra, Sauvignon Blanc, Reisling Italian, Feteasca Alba, Feteasca Regala, Tamaioasa Romaneasca,.

Negru de Dragasani este un vin bogat in prospetime si fructuozitate. Pentru invechire se pune in butoaie de stejar dupa care se rastoarna in sticla. Se poate servi cu branzeturi tinere si proaspete, se mai poate servi alaturi de carne rosie, paste sau risotto.

Novac este reprezentat de struguri uniaxiali, cu forma unica si marime mijlocie. Bobul are o culoare neagra- albastruie, cu pulpa rosie si zemoasa, este nearomat si are un gust dulce acrisor. Este un vin cu o culoare rosu-rubinie, corpolent si cu o aciditate buna.  Olfactiv si gustativ se va simti: zmeura, piper negru, cuisoare, visine sau ciocolata neagra. Este un vin care se poate servi cu branzeturi tinere si proaspete sau cu o friptura rosie.

Reisling Italian asigura o gama variata de vinuri precum: seci, demiseci, demidulce si mai poate fi folosit ca materie pentru vinurile spumante ori distilate.

Cabernet Sauvignon este un soi cunoscut de struguri pentru coaja lor groasa. Rezista foarte bine in butoaie de stejar. Are o culoare inchisa si un continut de alcool de peste 13.5%, se simte gustul de piper verde in vin alaturi de arome de tutun, coacaze negre si cirese. In plus se mai simte si o nota usoara de vanilie. Se poate asocia cu peste, carne de pui, carne de porc sau vanat.