Crama Villa Vinea este situată în Regiunea Târnave, la o distanță de aproximativ 20 de kilometri de orașul Târgu Mureș. Acestă regiune este una dintre cele mai bune regiuni ale României pentru strugurii albi. Cu toate acestea, aici au fost platate și soiuri negre, Pinot Noir și Fetească Neagră, începând cu 2004, ce au surprins prin calitatea ce au dat-o vinurilor.

Solurile acestei crame sunt bogate în calcar, cu depozite minerale consistente, ce oferă vinurilor de la Villa Vinea o aromă aparte. Datorită acestui lucru, în 2004 Heiner Oberrauch s-a îndrăgostit de această zonă și a hotărât să pună bazele acestei minunate crame.

În momentul de față, podgoria depășește 60 de hectare, pe suprafața ei găsind plantate atât soiuri autohtone cât și internaționale. Sauvignon Blanc, Gewurztraminer, Riesling, Pinot Noir, Merlot, Kerner sau Zweigelt sunt soiurile de struguri cultivate aici ce dau naștere unor vinuri de excepție. Printre ele regăsim vestitul spumant Cuvee Celest, Rubin, sau dulcele vin liniștit Contessa.