Istoria Cramei Purcari începe în anul 1827, când Țarul Nicolae I al Rusiei emite un Decret Special pentru înființarea primei gospodării viticole specializate din Basarabia. Crama a crescut frumos, fiind administrată de boierii moldoveni Dăncilă și Ciot, în 1847 luând deja prima medalie de aur pentru vinurile sale.

Modernizarea Château-ului Purcari începe în 2003, când se replantează aproximativ 250 de hectare de vie. În același timp și crama este dotată cu cele mai performante utilaje. Tot atunci crama începe și exporturile, vinurile sale regăsindu-se în țări precum Norvegia, Cehia, China, Polonia, Marea Britanie, Canada sau Țările Baltice.

Anul 2010 vine cu o noutate pentru colecția vintage Purcari – Alb de Purcari. Acesta este apreciat rapid de către experții internaționali și aduce numeroase trofee la concursurile de profil.

Lucrând permanent la dezvoltarea portofoliului de produse, proprietarii cramei s-au gândit cum ar mai putea surprinde publicul larg. Astfel, în 2012, ei lansează Icewine-ul, un vin obținut din struguri înghețati de Muscat Ottonel și Traminer.

Crama Purcari are o colecție impresionantă de vinuri în portofoliu, ce sunt cunoscute în aproape toată lumea. Cu toții am auzit de Negru de Purcari sau de gama lor 1827. Rară Neagră, Malbec, Cabernet Sauvignon, Pinot Grigio sau Sauvignon Blanc sunt doar câteva dintre soiurile de struguri cultivate aici.

Vă puteți comanda vinul preferat la Cramei Purcari de pe site-ul nostru chiar acum. Este o cramă cu istorie și tradiție în vinificație, ce vă va impresiona plăcut încă de la prima degustare. Voi v-ați descoperit vinul preferat al acestei crame?