Crama Lacerta deține 82 de hectare de vită de vie în podgoria Dealu Mare. Aceasta este o importantă regiune viticolă din țara noastră care este ideala pentru obținerea unor vinuri roșii superioare.

Vinurile cramei sunt renumite pentru gustul bogat, catifelat și complex. Crama Lacerta a fost inaugurată în anul 2011.  Unele vinuri realizate în această cramă sunt maturate în butoaie de 225 de litri realizate din stejar. În acest moment în Crama Lacerta se folosesc peste 700 de butoaie care au o perioada de folosire de maxim 6 ani.

Soiurile de struguri cultivate de Crama Lacerta sunt roșii: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Burgund Mare, Fetească Neagră, Merlot, Shiraz și alb:  Chardonnay, Fetească Albă, Mușcat Ottonel, Pinot Gris, Riesling de Rin sau Sauvignon Blanc.

Lacerta Sauvignon Blanc este un vin alb care are reflexe galben-verzui. Acesta impresionează prin aroma sa cu totul unică de grapefruit, ananas și flori de vită de vie. Gustul vinului este cictric dar și intens și lung.  Se poate consuma la o temperatura cuprinsă între 8 și 10 grade Celsius. Lacerta Sauvignon Blanc se poate servi cu peste sau cu brânză maturată.

Lacerta Chardonnay este un vin cu o personalitate puternică în care se simte aromă de citrice, de banană și de fructe tropicale. În gustul acestui vin se mai regăsesc și nuanțe de unt proaspăt. Vinul se poate asocia de minune cu grătar, fructe de mare precum creveți, homari, crabi, scoici, midii și cu carne albă de pui sau de curcan. Temperatura optimă la care puteti servi acest vin este cuprinsă între 8 și 10 grade Celsius.