Crama La Salina a luat ființă datorită pasiunii a doi iubitori de vinuri nobile, Simion Mureșan și Claudiu Sugar. Podgoria acestei crame este amplasată pe dealurile Durgaului. De-a lungul timpului pe întreg domeniul s-a cultivat vită de vie.

Atât plantația cât și Crama La Salina sunt amplasate în apropierea Salinei Turda. Crama a fost concepută în anul 2011 și tot în acel an s-au făcut analize la sol, probele găsite au fost trimise în Italia, Austria dar și în România. Lucrările desfășurate au avut că scop aducerea terenului la un nivel optim pentru plantarea viței de vie.

Soiurile de struguri plantați de Crama La Salina sunt: Riesling de Rin, Chardonnay, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Neuburger.

Issa Pinot Noir și este un vin sec care se poate servi la o temperatura de 16-18 grade Celsius. Acest vin are un aspect strălucitor. Mirosul este unul specific de fructe negre și gustul este intens de cireșe negre, piper, afină, vișine, stejar și de violete.

Issa Sauvignon Blanc este un vin alb sec, intens care se servește la o temperatura cuprinsă între 8 și 10 grade Celsius.  Este un vin strălucitor, galben pal care are un miros floral, de citrice și de fructe exotice. În plus gustul desăvârșit al acestuia de Fructul pasiunii, Șoc, Papaya, Grapefruit și Mango va va încânta ziua.

Zona în care este amplasată Crama La Salina este una cu tradiție încă din vreme Imperiului Roman. Această cramă este așează la 150 de metrii de Salina Turda.