MAGAZIN ONLINE DE VINURI PREMIUM SI BAUTURI ALCOOLICE FINE!
09:00 - 20:00

Gitana Winery

Filtreaza produsele

Reduceri
Preț
Preț - slider
Preț - inputs
lei
lei
Categorii de produse
Producător
Alege producătorul
Producător
Țară
Alege țara de origine
Țară
Soi
Alege soiul
Soi
Culoare
Alege culoarea
Culoare
Clasificare
Alege tipul
Clasificare
Tip
Alege tipul
Tip
Capacitate
Alege capacitatea
Capacitate
Alcool
Alege % alcool
Alcool
Regiune
Alege regiunea
Regiune
An Producție
Alege anul producției
An Producție
Vechime
Alege vechimea
Vechime
Filtreaza

Filtreaza produsele

Preț
Preț - slider
Preț - inputs
lei
lei
Categorii de produse
Producător
Alege producătorul
Producător
Țară
Alege țara de origine
Țară
Soi
Alege soiul
Soi
Culoare
Alege culoarea
Culoare
Clasificare
Alege tipul
Clasificare
Tip
Alege tipul
Tip
Capacitate
Alege capacitatea
Capacitate
Alcool
Alege % alcool
Alcool
Regiune
Alege regiunea
Regiune
An Producție
Alege anul producției
An Producție
Vechime
Alege vechimea
Vechime

Gitana Winery este o cramă din Republica Moldova, situată în Podgoria Valul lui Traian. Podgoriile cramei sunt amplasate între 2 sate din raionul Leova, ele fiind împărțite în 3 zone.

Suprafața pe care este cultivată vița de vie ale Vinăriei Țiganca este de 360 de hectare, însă extinderea sa se face constant. Proprietarii acestei crame acordă o atenție sporită soiurilor de struguri autohtoni, ei dorindu-și să readucă la viață soiurile licoroase. Aceste soiuri au adus un renume internațional Moldovei, ele fiind cunoscute în întreaga lume.

Plantațiile cramei Gitana Winery sunt amplasate pe coline ce au pante descrescătoare, ele fiind la o altitudine medie de 150 – 200 m. Suprafețele sunt terasate, fiind dispuse spre sud – vest, astfel bucurându-se de o expunere prelungită la soare.

Strugurii sunt culeși manual doar după ce sunt verificați că au ajuns la maturitatea necesară pentru a da un vin premium. După ce strugurii albi au fost culeși, aceștia trec prin procesul de dezciorchinare, iar mai apoi prin criomacerare. Cu ajutorul acestei tehnici, se extrage cantitatea maximă de substanțe aromatizante ce se regăsește în partea interioară a pieliței strugurelui, calitatea vinului alb nefiind influențată negativ.

În ceea ce privește vinurile roșii, Gitana Winery folosește procesul de macerare – fermentare pe boștină a mustuielii. Fermentația este efectuată în căzi din lemn de stejar fiind ajutată de drojdiile indigene adăugate, procesul durând aproximativ 20 de zile. În tot acest timp, mustul intră în contact cu boștina de la care preia taninurile, substanțele aromate și coloranții necesari pentru a rezulta un vin deosebit.

NEWSLETTER

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi informatii despre cele mai noi produse si ofertele noastre!