Domeniul Coroanei Segarcea este o cramă istorică, ce a fost construită între anii 1904 și 1908. Zona de vinificație a cramei a fost construită încă de la început pentru a asigura o temperatură de 18 grade Celsius în timpul procesului de fermentare. Aceasta dispune și de o pivniță situată la o adâncime de 9 metri, ce asigură o temperatură constantă de 12 – 14 grade Celsius tot anul. Amplasarea cramei a fost aleasă astfel încât să se situeze departe de drumurile publice, pentru a fi ferită de vibrații ce ar putea interveni în procesul de învechire a vinurilor.

Crama Domeniul Coroanei Segarcea se diferențiază prin caracterul său gravitațional. Strugurii culeși sunt adus în cel mai înalt punct din cramă, unde sunt lăsați să cadă în desciorchinător. Ulterior, mustul curge în vasele de fermentare sau, după caz, către butoaiele de stejar pentru maturare.

Atunci când crama a fost modernizată, s-a păstrat stilul arhitectonic inițial. Pentru producerea vinurilor s-a optat pentru îmbinarea de tehnologii de ultimă generație cu procesele tradiționale de vinificație. De-a lungul timpului, Domeniul Coroanei Segarcea s-a extins de la 1000 de mp la peste 10.000. Și capacitatea de producție a crescut exponențial, în prezent producându-se aici aproximativ 2 milioane de sticle pe an.

Printre cele mai cunoscute game de vinuri ale cramei Domeniul Coroanei Segarcea amintim Minima Moralia, Marama, Vardo sau Principesa Margareta.  Pe acestea le puteți găsi și comanda pe site-ul nostru. Vă vor acompania plăcut în diverse ocazii, alături de preparate bine selecționate. Împreună vă vor încânta papilele gustative și vă vor delecta.