Crama Viisoara este localizată în satul Viișoara, comuna Cobadin, județul Constanța. Aceasta a luat naștere dintr-un vis a lui Gheorghe Albu de a avea o plantație de vie deosebită. Astfel, după ce s-a consultat cu specialiști din domeniu, el a luat legătura cu o pepinieră viticolă din Franța, cu o vechime de peste 30 de ani. A comandat de la aceasta material săditor ce corespunde soiurilor de struguri cultivate aici și s-a pus pe treabă.

Strugurii albi cultivați aici sunt Feteasca Albă, Pinot Gris, Feteasca Regală, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Tămâioasa Românească, Rieslingul Italian și Chardonnay-ul.

În categoria struguri roșii, găsim Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir și Merlot.

Toate viile de la Crama Viisoara sunt tinere, ele fiind replantate recent. Specialiștii cramei monitorează îndeaproape dezvoltarea viței de vie, astfel încât la cel mai mic semn de boală să poată interveni manual, pentru a o eradica din timp.

Via se culege manual, atunci când strugurii adună în boabele lor destul zahăr pentru fiecare tip de vin în parte. Vinurile de aici sunt realizate doar cu struguri din recolta proprie, în acest fel oenologul asigurându-se că se procesează doar struguri de înaltă calitate.

Evident, microclimatul ajută și el la realizarea acestor vinuri deosebite de la Crama Viisoara. Plantațiile sunt terenuri expozițională, cele mai mult fiind pe pantă, cu o expunere mare la soare. Gamele de vinuri realizate la Crama Viisoara sunt Conu’ Albu, Via Maria, Nostalgia, Liliana, Cuvee Ioan.

Pe acestea le găsiți pe site-ul nostru să le comandați pentru acasă. Spor la cumpărăuri!