Crama Rasova este o cramă situată în localitatea Cernavodă, județul Constanța. Pe Autostrada Soarelui, după ce treci podul de la Cernavodă, îți iese în cale sus pe deal această frumoasă cramă, amplasată strategic pentru a fi mângâiată parcă mereu de razele soarelui.

Aici, vizitatorii pot urmări tot procesul de vinificație, de la culesu strugurilor și până la fermentarea acestora în tancurile de inox și mai apoi maturarea lor în butoaie speciale. Culesul se face manual, atunci când strugurii ajung la maturitate deplină, în lădițe de mici dimensiuni. Odată ajunși în cramă, strugurii sunt aclimatizați, mai apoi aceștia făcând cunoștință cu desciorchinătorul Oscillis, unde boabele sunt alese cu grijă, urmând apoi procesarea gravitațională.

După acest procedeu, strugurii sunt depuși în tancuri de diferite dimensiuni pentru fermentare. Mai apoi urmează maturarea, ce se realizează în butoaie de stejar predominant franțuzesc. În acest fel, vinurile ce iau naștere aici au o calitate premium, atent controlată de către oenologul cramei.

Solul calcaros și nisipos prezent la Crama Rasova reprezintă un mare avantaj pentru realizarea vinurilor de aici. Împreună cu clima uscată și prezența vântului ce este adus de Dunăre, contribuie la calitatea strugurilor și implicit a vinului. Soiurile de struguri cultivate aici sunt Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Syrah și Pinot Noir.

Pe site-ul nostru puteți găsi vinurile cramei, dezvoltate în gamele Sur Mer, Tortuga, Imperfect, La Plage, Mur, Craft, Nud, Dulce Nebunie. Fiecare dintre acestea spune o poveste, pe care vă învităm să o descoperiți cu fiecare sticlă de vin savurată în confortul casei voastre.

 

 

-9%
-9%
-9%
-10%
155,00 lei 139,00 lei
-15%
110,00 lei 93,00 lei