Crama Girboiu începe să își scrie povestea în anul 2005, când fondatorul acesteia, Constantin Girboiu achiziționează forta Ferma 16 ce aparținea de IAS Cotești de la moștenitorul familiei Zamfirescu. În acel moment, via se întindea pe o suprafață de aproximativ 45 de hectare.

În 2006 începe reconversia viilor de pe aceste terenuri, prin replantarea primului lot de Sauvignon Blanc, pe o suprafață de aproximativ 11 hectare. Tot atunci se va planta și Șarba, un soi ce este în momentul de față etalonul acestei Crame Girboiu.

Un an mai târziu, crama este demolată și în locul ei răsare un nou combinat de vinificație realizat printr-un proiect SAPARD. După această investiție, crama are o capacitate de procesare și stocare de 1,5 milioane de litri.

Aici, printre gamele excelente de vinuri pe care le făuresc, a luat naștere și primul spumant din Fetească Albă, obținut prin metoda charmat, ce a avut un real succes printre consumatori.

2019 vine cu noutăți la Crama Girboiu. În acest an, proprietarii acestei crame lansează un nou proiect, prin APIA, în valoare de 2,3 milioane de euro. Acesta are în vedere retehnologizarea cramei prin achiziția unei linii de îmbuteliere izobarică, a tancurilor de spumantizare Charmat, a vinificatoarelor de mică capacitate pentru fabricarea vinurilor roșii premium și nu în ultimul rând, achiziția de 350 de baricuri noi de stejar franțuzesc de calitate superioară.

Gamele de vinuri ale acestei crame, ce sunt deja consacrate și pe care bineînteles, le puteți găsi pe site-ul nostru sunt Cuartz, Tectonic, Epicentrum, Livia, Bacanta, Tectonic și Varancha.