Crama Bauer este o micro cramă, situată în regiunea Drăgășani, lângă Crama Știrbey. Oenologul Oliver Bauer este renumit pentru vinurile sale de excepție, acesta aplicând ceea ce a învățat în școala germană pe tărâmurile românești.

După o vizită în România, el s-a îndrăgostit de bogățiile naturii ce se regăsesc aici și a început colaborarea cu Crama Stirbey. Ulterior, a luat în arendă câteva hectare de vie de la ei și a început să se joace cu soiurile de struguri găsite aici. Îi place să experimenteze, de aceea fiecare vin ce îi iese din mâine are o amprentă personală. Dacă degustați vinurile sale, trebuie să o faceți an de an, pentru că de fiecare dată va reuși să vă surprindă.

Este deja celebru pentru al său O.R.A.G.E Wine, un vin în care strugurii albi sunt vinificați la fel ca strugurii roșii. Acest vin este produs dintr-o plantație de Sauvignonasse veche, din care s-au selectat strugurii sănătoși și perfect copți. Pentru recolta anului 2015, strugurii au fost lăsați timp de 4 luni pe boștină înainte de presare. Ulterior, vinul a stat pe drojdie plină fără a se aplica alt tratament sau tragere timp de 14 luni, în butoaie folosite cu capacitate 1000 litri. Înainte de a fi îmbuteliat, vinul a fost ușor filtrat și stabilizat cu un tratament moderat cu dioxid de sulf.

Crama Bauer spune o poveste prin fiecare vin al său. Saugvinonasse, Riesling, Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Fetească Neagră sau Petit Verdot sunt soiurile ce se pot regăsi aici.

-8%
105,00 lei 97,00 lei