Crama Alira este ceea ce poate fi denumită ca o cramă-boutique, având în componență doar 80 de hectare de vie. Este localizată în zona Dobrogea, fiind poziționată pe malurile Dunării. Astfel, aceasta este îmbrățișată de soarele ce scaldă dealurile Aliman o perioadă îndelungată de timp.

Numele de Crama Alira îmbină numele celor două localități ce dau naștere vinurilor atât de renumite, Aliman și Rasova. Terroir-ul regăsit aici de către oenologul francez Marc Dworkin a fost propice pentru cultivarea unor soiuri de bază precum Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră sau Sauvignon Blanc.

Cei de la Alira caută în primul rând calitatea în vinurile pe care le făuresc, de aceea producția este limitată la 6 tone / ha. Vinurile sunt apoi păstrate în butoaie de stejar între 4 și 12 luni, ce le oferă un gust inconfundabil. Toată producția este culeasă manual și atent selecționată, pentru ca doar boabele cu adevărat vrednice să treacă mai apoi la fabricarea licorii bahice.

Sigla acestei crame reprezintă un Centaur, ea fiind  o reproducere a unei sculpturi romane ce face trimitere la o legendă a Războiului dintre Lapiți și Centauri. Se spune că atunci când acești războinici magnifici consumau vin, își stăpâneau cu greu pornirile animalice, acestea rezultând de cele mai multe ori cu o luptă între cele două personaje.

După cum bine spune și proprietarul acestei crame Dr. Karl Hauptmann, Alira nu este altceva decât o poveste de dragoste scrisă cu vin. Vă invităm și pe voi să o descoperiți, prin produsele lor ce le veți regăsi pe site-ul nostru.

-15%

Vinuri de vara

Alira Aliento

54,00 lei 46,00 lei