Crama Corcova este situată în partea de sud-vest a țării, în Județul Mehedinți, în podgoria Corcova. Deși podgoria are o istorie de câteva sute de ani în spate, vinurile Corcova Roy & Dâmboviceanu au apărut în anul 2005. Atunci, compania a cumpărat 12 ha din via plantată de către IAS Corcova și 50 de ha plantate cu vie în stare degradată în satul Jirov. Ulterior, pe aceste suprafețe s-a făcut reconversie și s-au plantat soiuri de o calitate superioară.

Solurile din această zonă au o mineralitate bogată, specifică zonei Piemontului Motrului. Pe acestea s-au replantat începând cu anul 2005 55 de hectare de teren cu vițe de vie furnizate de către Pepinieres Hebinger din Franța, cât și cu soiuri existente pe timpul moșiei prințului Bibescu. Astfel, în prezent putem regăsi aici Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc sau Fetească Neagră.

În perioada 2008 – 2009, proprietarii Cramei Corcova Roy & Dâmboviceanu au refăcut complet și cramele construite de către Prințul Bibescu, păstrând arhitectura inițială. În schimb, acestea au fost dotate cu utilaje de vinificație produse de către cele mai mari firme de specialitate din Italia și Franța.

În perioada 2008 – 2010, au continuat plantarea, astfel îndinderea Cramei Corcova ajungând la 55 de hectare. Dintre acestea, 40 de hectare sunt cultivate cu soiuri de struguri pentru vinuri roșii.

La crama Corcova Roy & Dâmboviceanu, culegerea strugurilor se face manual în lădițe. Acestea sunt transportate cu mare grijă către cramă, alegerea strugurilor făcându-se manual, la masa de triaj. După ce trierea este făcută, se face o presare lentă a boabelor, pentru a se evidenția toate aromele.

Stoc epuizat

Vinuri Rosii

Corcova-Magna

175,00 lei
-10%

Vinuri Albe

Corcova – Desert

42,00 lei 38,00 lei
-7%
Stoc epuizat
17,00 lei