MAGAZIN ONLINE DE VINURI PREMIUM SI BAUTURI ALCOOLICE FINE!
09:00 - 20:00

Catleya

Filtreaza produsele

Reduceri
Preț
Preț - slider
Preț - inputs
lei
lei
Categorii de produse
Producător
Alege producătorul
Producător
Țară
Alege țara de origine
Țară
Soi
Alege soiul
Soi
Culoare
Alege culoarea
Culoare
Clasificare
Alege tipul
Clasificare
Tip
Alege tipul
Tip
Capacitate
Alege capacitatea
Capacitate
Alcool
Alege % alcool
Alcool
Regiune
Alege regiunea
Regiune
An Producție
Alege anul producției
An Producție
Vechime
Alege vechimea
Vechime
Filtreaza

Filtreaza produsele

Preț
Preț - slider
Preț - inputs
lei
lei
Categorii de produse
Producător
Alege producătorul
Producător
Țară
Alege țara de origine
Țară
Soi
Alege soiul
Soi
Culoare
Alege culoarea
Culoare
Clasificare
Alege tipul
Clasificare
Tip
Alege tipul
Tip
Capacitate
Alege capacitatea
Capacitate
Alcool
Alege % alcool
Alcool
Regiune
Alege regiunea
Regiune
An Producție
Alege anul producției
An Producție
Vechime
Alege vechimea
Vechime

Domeniul Catleya este situat într-o regiune cu un trecut bogat a României, regiunea Corcova. În perioada Belle Époque, însuși Marcel Proust împreună cu Prințul Anton Bibescu și prietenii lor degustau la Paris vinuri din regiunea Corcova, elogiindu-le frecvent.

În 2007, Laurent Pfeffer s-a îndrăgostit iremediabil de această zonă și împreună cu Frédéric Vauthier și Dominique Pfeffer a replantat vii pe vechile pământuri ale prințului Bibescu. Astfel s-a născut Domeniul Catleya.

Solurile prezente în această zonă sunt brunisoluri argilo – mâloase, ce sunt bogate în fier. Aceste soluri prezintă caracteristicile marilor regiuni viticole. Acestea au un PH ușor acid, ce se regăsește și în vinurile ce se nasc din această plantație.

Atunci când se apropie perioada recoltării, oenologu cramei Catleya degustă strugurii din fiecare soi în mod regulat, pentru a găsi perioada optimă de cules pentru fiecare în parte. Atunci când data de cules este fixată, personalul cramei recoltează strugurii manual în lădițe de mici dimensiuni și îi transportă către cramă.

Strugurii roșii sunt desfăcuți de pe ciorchine și ulterior puși în cuve, sub un gaz inert, pentru a preveni oxidarea acestora. Ulterior, oenologul cramei Catleya îi lasă între 4 și 10 zile la macerare pentru a se extrage culoare și arome.
Deși strugurii alb sunt desfăcuți de pe ciorchine la fel ca și strugurii roșii, aceștia sunt însă puși într-o presă orizontală, sub gaz inert. După o macerare scurtă, mustul astfel recoltat este pompat și menținut într-o cuvă la 12° C.

Gamele cramei Catleya sunt Freamăt, Epopee și Perfect Simplu. Le puteți găsi în magazinul nostru online și comanda rapid pentru a vă bucura de ele.

NEWSLETTER

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi informatii despre cele mai noi produse si ofertele noastre!