Domeniul Catleya este situat într-o regiune cu un trecut bogat a României, regiunea Corcova. În perioada Belle Époque, însuși Marcel Proust împreună cu Prințul Anton Bibescu și prietenii lor degustau la Paris vinuri din regiunea Corcova, elogiindu-le frecvent.

În 2007, Laurent Pfeffer s-a îndrăgostit iremediabil de această zonă și împreună cu Frédéric Vauthier și Dominique Pfeffer a replantat vii pe vechile pământuri ale prințului Bibescu. Astfel s-a născut Domeniul Catleya.

Solurile prezente în această zonă sunt brunisoluri argilo – mâloase, ce sunt bogate în fier. Aceste soluri prezintă caracteristicile marilor regiuni viticole. Acestea au un PH ușor acid, ce se regăsește și în vinurile ce se nasc din această plantație.

Atunci când se apropie perioada recoltării, oenologu cramei Catleya degustă strugurii din fiecare soi în mod regulat, pentru a găsi perioada optimă de cules pentru fiecare în parte. Atunci când data de cules este fixată, personalul cramei recoltează strugurii manual în lădițe de mici dimensiuni și îi transportă către cramă.

Strugurii roșii sunt desfăcuți de pe ciorchine și ulterior puși în cuve, sub un gaz inert, pentru a preveni oxidarea acestora. Ulterior, oenologul cramei Catleya îi lasă între 4 și 10 zile la macerare pentru a se extrage culoare și arome.

Deși strugurii alb sunt desfăcuți de pe ciorchine la fel ca și strugurii roșii, aceștia sunt însă puși într-o presă orizontală, sub gaz inert. După o macerare scurtă, mustul astfel recoltat este pompat și menținut într-o cuvă la 12° C.
Gamele cramei Catleya sunt Freamăt, Epopee și Perfect Simplu. Le puteți găsi în magazinul nostru online și comanda rapid pentru a vă bucura de ele.