Casa de Vinuri Cotnari a luat naștere în timpuri de de mult, pe meleagurile românești. Emblema acestei crame are ca și imagine principală Castelul Vlădoianu, castel ce a fost construit în anul 1901 de către boierul Vlădoianu. Acesta a fost guvernator BNR și în același timp, un viticultor renumit pentru acele vremuri.

În prezent, Victor și George Maluțan, cei doi fii ai principalilor acționari de la SC Cotnari SA și-au dorit să se desprindă de firma mamă și să creeze o gamă de vinuri premium, ce astăzi sunt cunoscute în piață sub brandul Casa de Vinuri Cotnari. Sediul acestei crame se află în Castelul Vlădoianu. Pe terenurile achiziționate de către aceștia a fost plantată vie în anul 2007, iar de atunci până în prezent, au reușit an de an să își surprindă clienții cu vinuri din ce în ce mai calitative.

Suprafața pe care se cultivă strugurii ce ajung în vinurile Casei de Vinuri Cotnari este de 300 ha. Pe acesta sunt cultivate soiuri de struguri autohtone astfel: : Fetească Neagră – 100 ha, Busuioacă – 75 ha, Tămâioasă Românească – 75 ha, Grasă de Cotnari – 50 ha și Fetească Albă – 50 ha.

Deoarece își dorește să păstreze o calitate superioară a vinurilor, Casa de Vinuri Cotnari lucrează via astfel încât cantitatea de struguri recoltată la hectar să fie limitată. Astfel, pentru Grasa de Cotnari, Tămâioasa Românească, Busuioaca și Feteasca Albă, recolta este de 6 tone pe hectar, iar pentru Feteasca Neagră, cantitatea nu depășește 5 tone pe hectar.

Fie că vă plac vinurile lor spumante sau cele liniștite, pe BeiCuStil veți găsi întreaga lor gamă de produse, ce vă va surprinde cu siguranță.