Crama Carastelec este prima cramă din România care s-a axat preponderent pe producția de spumante și vinuri efervescente. Aceasta este situată în apropierea masivului muntos Măgura Șimleului, numită popular insula cristalină a Transilvaniei. Această zonă se remarcă prin solul său aparte, plin de minerale, ce oferă vinurilor rezultate din strugurii cultivați aici eleganță, finețe și rafinament.

Crama Carastelec a luat ființă în anul 2011, suprafața sa viticolă întinzându-se pe 22 de ha. Soiurile de struguri cultivate aici sunt alese special pentru șampanizare. În anul 2017, crama a lansat spumantul Carassia, cu struguri produși exclusiv în această locație. Îngrijirea viei este un proces extrem de important pentru proprietarii acestei crame, ei făcând o selecție a strugurilor foarte riguroasă și o îngrijire a recoltei corespunzătoare. În acest fel, se asigură că strugurii folosiți pentru producerea spumantelor de renume sunt de o calitate superioară.

Clădirea cramei Carastelec funcționează cu energie verde. Încălzirea și răcirea suprafețelor sunt asigurate de către pompele geotermale instalate, iar pentru consumul de energie, se folosesc panouri solare. Datorită acestui fapt, în anul 2015, clădirea a fost distinsă cu Premiul de Excelență în Construcții în anul 2015.

Procesul de vinificare a spumantelor are loc exclusiv în cramă. Prima fermentație, a doua fermentație, maturarea în sticlă, remuaj-ul, degorjarea și etichetarea, totul se desfășoară local, sub atenta supraveghere a proprietarilor.

Pe site-ul nostru găsiți toate cele 3 game produse de către Crama Carastelec: Carassia, Vinca, și Frizza. Puteți alege dintre spumantele lor deosebite, vinurile liniștite din gama Vinca, sau vinurile perlante ce se regăsesc frumos sub eticheta Frizza.