Aurelia Visinescu – Domeniile Sahateni este o afacere de familie ce a fost înființată în anul 2003 de către Aurelia Vișinescu și vărul său Steve Cacenco. Calitate este cuvântul de ordine al acestei crame, de aceea locația nu este una aleasă la întâmplare.

Crama are astăzi 82 de hectare de vie și este situată în centrul podgoriei Dealu Mare, pe dealurile ce încojoară Munții Carpați. Fiind localizată în județul Buzău, la doar 8 km de Mizil, aceasta se întinde de la baza Dealurilor Istriței (Săhățeni) până în vârful acestora, în comunele Năeni și Fințești. În acestea din urmă, se cultivă soiuri de struguri roșii ce sunt lăsate pentru o coacere târzie.

Aurelia Visinescu – Domeniile Sahateni a beneficiat de o investiție de 5 milioane de euro, având astfel facilități de îmbuteliere automată cu o capacitate de aproximativ 1500 sticle de 0,75L / oră. Utilajul modern folosit la îmbuteliere asigură protecție vinului în fața oxidării, eliminând aerul din butelie înainte de turnare și injectând gaz inert în stică înainte de dopuire.

Capacitatea de producție a cramei este de 1000 tone de struguri pe sezon. Printre cele mai renumite soiuri de struguri ce se găsesc în podgoria Aurelia Vișinescu se pot găsi Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Chardonnay, Pinot Grigio, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah și bineînteles, vestita Fetească Neagră.

Brandurile consacrate, ce stau pe buzele tuturor de atâția ani sunt Anima, Karaketer, Artisan, Nomad, Signum sau Arbora. Cu toții am avut ocazia să le degustăm în cadrul diverselor evenimentelor de profil, iar dacă nu le-ați savurat încă, pe site-ul nostru vă așteaptă să le comandați.