MAGAZIN ONLINE DE VINURI PREMIUM SI BAUTURI ALCOOLICE FINE!
09:00 - 20:00

Pairing-ul potrivit sau cum alegem vinul la masă

24/10/2022

Asocierea vin – mâncare: cât de dificilă e?

Deși suntem un magazin de vinuri online, ne place să ne sfătuim clienții în privința alegerii băuturilor favorite. Datorită acestui lucru, s-a născut acest articol ce poate fi de folos atunci când doriți să asociați un vin bun cu mâncarea pe care o preparați.

Atunci când servim masa, fiecare detaliu, precum asocierea vin – mâncare este important pentru o armonie perfectă. De la amplasamentul acesteia, tacâmuri, pahare, feluri de mâncare și, bineînțeles, vinul care încheie acest tablou într-o perfecțiune desăvârșită.

Poate părea banal, însă o asociere nereușită între felul de mâncare servit și vin poate avea consecințe grave, distrugând aroma vinului tău. Ca și exemplu, mâncarea picantă este foarte dificil de asociat, deoarece condimentarea intensă poate masca aromele subtile alea vinului și îl poate face să aibă un gust plat și flasc. Cu toate acestea, dacă doriți să împerecheați o carne grasă, cum ar fi coaste, cotlet de porc sau de miel, lucrul acesta se poate face în compania unei sticle cu vin roșu.

În continuare, vă vom dezvălui câteva secrete în ceea ce privește asocierea culinară cu vinurile albe și cele roșii. Pentru că suntem în sezonul rece, iar vinul roșu predomină ca și consum, vom începe cu acesta.

Pinot Noir-ul, de exemplu, este un vin roșu cu un nivel de tanini scăzut. Datorită acestui fapt, el face pereche bună cu o carne de porc friptă sau chiar cu rață.

Cabernet Sauvignon-ul este un vin ceva mai corpolent, mai taninos. În farfuria ce îl însoțește ideal ar fi să se regăsească un hamburger bun, niște coaste sau o friptură de vită medium-rare, miel rotisat sau la grătar.

Mergem și către Feteasca Neagră, soiul roșu cel mai îndrăgit de la noi din țară. Aceasta va face echipă bună cu o carne de vită, carne de porc grasă, condimentată sau poate chiar și cu vânat.

 

BeiCuStil este un magazin online de vinuri cu sortimente variate

 

După toate aceste bunătăți, ce ne-au făcut să ne plouă în gură, ne îndreptăm atenția și către vinurile albe. Alegem 3 preferate și de aici și vă povestim alături de ce fac ele cele mai bine pereche.

Chardonnay-ul este un vin alb care poate fi învechit la fel ca și vinul roșu, în butoaie de stejar. În acest fel, acesta capătă note sărate și note plăcute de nuci. Se poate împerechea foarte frumos cu o carne albă, cum ar fi cea de pui, curcan, sau somon.

Sauvignon Blanc-ul pe de altă parte, este un vin răcoritor și… crocant. Are arome ascuțite atât în nas cât și în post-gust, de aceea se va împerechea cu o masă de brânzeturi, stridii și legume verzi.

În ceea ce privește Riesling-ul, acesta este poate cel mai controversat soi. Tipicitatea de soi nu este foarte bine definită, ea fiind în mare dată de locul în care se cultivă strugurii. Pentru Riesling-urile foarte seci, cea mai bună alegere constă în carne de pasăre de curte ușoară sau sushi. Dacă Riesling-ul are un grad mai ridicat de zaharuri, atunci acesta se poate combina frumos cu Blue Cheese. Iar pentru iubitorii de desert, chiar cu o plăcintă cu mere.

Așa că, data viitoare când vă veți gândi ce preparați la cină, gândiți-vă și la asocierea vin – mâncare. Suntem convinși că urmând sfaturile noastre veți avea o experiență culinară excelentă. Și pentru că și nouă ne plac vinurile la nebunie, în acest magazin de vinuri online puteți găsi o gamă variată de vinuri românești și de import, numai bune de luat acasă.

Nu uitați să ne urmăriți și pe pagina de Facebook, pentru a fi la curent cu noutățile și promoțiile noastre.

Share

NEWSLETTER

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi informatii despre cele mai noi produse si ofertele noastre!