MAGAZIN ONLINE DE VINURI PREMIUM SI BAUTURI ALCOOLICE FINE!
09:00 - 20:00

Top 5 Crâmpoșie

Rădăcinile acestui soi străvechi pot fi identificate în regiunea noastră de peste 2000 de ani. Cu toate acestea, până în 2003 Cramposia a fost considerat doar un alt soi simplu de struguri țărănești fără potențial real de a deveni un vin nobil. În timpul lungii sale istorii s-a adaptat perfect la condițiile climatice continentale, dure, din zona Drăgășaniului.

Combinația de vii vechi împreună cu grija și înțelegerea cultivării viei i-au permis Cramposiei să dezvolte azi struguri cu un profil aromatic foarte complex și un echilibru aproape perfect între nivelul moderat de zahăr și aciditatea ridicată. Astfel, Cramposia ne ofera o gama larga de posibilitati, de la spumant la vinuri dulci.

Privim aceasta Cramposie demi-dulce ca fiind nu un desert, ci o altă interpretare elegantă și ușoară a acestei varietăți.

Cramposia Selectionata de la AVINCIS este un vin potrivit oricarei ocazii, cu o culoare galben, foarte luminos, cu discrete reflexii verzi.

Are un buchet proaspat si expresiv de para si mar verde. Gustul sau este persistent si plin de viata, cu note citrice, insotite de o placuta mineralitate.
Este un vin usor de consumat!

A se servi rece la 7 ˚C. Este un vin potrivit oricarei ocazii

Produs din struguri de Cramposie, vinificat conform metodei traditionale “champenoise”: dupa prima fermentare avinului de baza, s-a facut a doua fermentare in sticle, vinul maturand 4 ani de zile pe drojdie in sticle. Urma remuajul manual timp de 2 saptamani, urmat de degorjare si dozare, dar fara adaos de zahar, folosind pentru dozaj numai acelasi vin spumant.

Din aciditatea lui ridicata, impreuna cu mineralitatea fina si fructuozitatea proaspata si eleganta rezulta un vin spumant care trezeste toate simturile, de o usurinta si finete seducatoare, reflectand geniul locului unde s-a nascut si al oamenilor care l-au creat.

Incrucișare făcută la S.C.D.V.V. Drăgășani între Crâmpoșie și un membru al familiei Muscat.
Reunește ce este mai bun de la cele doua soiuri:
Muscat -Caracter intens fructat
Crâmpoșie – Structură și prospețime prin aciditate
Macerare la rece 36 ore
Fermentație în cisterne de inox la temperatură controlată 6 luni pe drojii fine
Vin din soi românesc foarte rar.
Crâmpoșia Aromată este plantată pe o suprafață foarte mică în România si nu este un soi omologat.

Cramposie a devenit blazonul regiunii Dragasani, dar si blazonul domeniului nostru. Dupa mai multi ani in care natura nu a fost prea generoasa, Prince Stirbey revine in forta cu o Cramposie 2015 la cel mai inalt nivel. Dintr-o fructousitate fina in nas si in gura, sprijinita de aciditate vioaie si mineralitate fina, rezulta un vin tanar de a se indragosti, ideal ca vin inspirativ pentru ocazii de socializare, dar si ca insotitor la peste fin si sparanghel.

NEWSLETTER

Inscrie-te la Newsletter pentru a primi informatii despre cele mai noi produse si ofertele noastre!