Vitis Metamorfosis a fost realizata in anul 2008 si de atunci s-a bucurat de un succes rasunator.  Colaborarea dintre Marchesi Antinori, Halewood Romania si Fiorenzo Rista a fost cea care a pus temelia acestei crame. De-a lungul timpului s-au cumparat 100 de hectare de teren dintre care 67.5 hectare sunt plantate cu vita de vie.

Povestea acestei crame incepe atunci cand Giancorrado Ulrich viziteaza Romania in anul 2001. Acesta a fost impresionat de vinurile produse local in frumoasa noastra tara si in momentul in care s-a intors in Italia i-a  propus Marchizului Piero Antinori sa investeasca in Romania. Zona aleasa pentru investitie a fost Dealu Mare iar in tara au ajuns pentru demararea proiectului oenologul Fiorenzo Rista si Giancorrado Ulrich. Sortimentele puse la dispozitie se numara printre cele mai calitative. La baza realizarii vinurilor stau calitatea solului, precipitatiile si caldura soarelui.

Vitis Metamorfosis a primit in anul 2013 o certificare pentru prima cultura de vita de vie organica.  Tot in Podgoria Dealu Mare, se gaseste o cultura pe o suprafata de 15 hectare de struguri ecologici.

Primele vinuri ecologice Metamorfosis au aparut in anul 2014 si reprezentau 25% din productiile anuale.  Soiurile cultivate pe toata aceasta cultura sunt: Cabernet Sauvignon, Feteasca neagra, Negru de Dragasani, Merlot, Pinot noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Tamaioasa Romaneasca.

Cabernet Sauvignon este un vin care prin invechire dobandeste calitati extraordinare. Gustul intens si coloristica acestuia va oferi o experienta de neuitat. Este un vin rosu superior si intens colorat.

Feteasca neagra are o nota catifelata, echilibrata si intens colorata. Este un vin recomandat atat femeilor cat si barbatiilor alaturi de carne rosie de vita sau de vanat.