Via Sandu este o crama aparuta in anul 2011 atunci cand Nicolae Sandu a cumparat vii in zona Dragasani pentru a pune temeliile celei mai mari afaceri din viata sa. Dezvoltarea acestei crame a devenit principalul tel al fiului lui Nicolae.

Crama poarta denumirea de Via Sandu in timp ce vinurile realizate poarta numele soiurilor din care sunt facute. Este o afacere de familie si de prieteni. Lungimea pe care se intinde via este de 18 hectare. Primul vin imbuteliat al Cramei Via Sandu a fost lansat in anul 2009 si era un Cabernet Sauvignon – Via Baratia 2007.

Soiurile cultivate sunt: Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon, Cramposie Selectionata.

Tamaioasa Romaneasca este un vin valoros, echilibrat in care se imprima aroma placuta si usor tamaioasa. Are un continut alcoolic ridicat si continutul de zahar este destul de mare. Se serveste ca aperitiv sau alaturi de salate sau de specialitati din bucatariile Asiei. Il mai poti savura alaturi de o gustare dulce.

Feteasca neagra este un vin rosu superior, catifelat si fin echilibrat. Coloristica acestui vin este intensa iar arma sa este imbietoare. Este un vin foarte apreciat datorita gustului placut si culorii rosii superioare. Se poate asocia cu mancarurile pe baza de carne rosie asa cum ar fi vita la cuptor, miel, porc, mistret , caprioasa sau rata.

Cabernet Sauvignon este un vin rosu superior care la inceput poate parea aspru dar pe parcurs va prezenta un buchet caracteristic, fin, echilbrat si intens colorat.  Este un vin tare care iti ramane intiparit in minte prin gustul armonios, unic. Poate fi asociat cu peste sau cu fructe de mare.