Velvet Winery este o cramă de tip “boutique”, situată în inima regiunii viticole Dealu Mare, podgoria Tohani. Această regiune viticolă este recunoscută pentru tradiția sa în ceea ce privește viticultura și pentru producerea unor vinuri de mare calitate.

Crama Velvet Winery este dotată cu o tehnologie modernă, pentru un proces de prelucrare calitativ superior și pentru nașterea unor vinuri de calitate. Plantația este întinsă pe o suprafață de aproximativ 36 de hectare, fiind amplasată în una dintre cele mai spectaculoase zone din Dealu Mare. Podgoria Tohani, căci despre ea este vorba, este situată la o altitudine de peste 400 de metri. Are o expunere sudică, vița de vie fiind terasată. Astfel, se bucură de niște condiții climatice deosebite, ce ajută la obținerea unor vinuri de o mare complexitate.

Soiurile de struguri cultivate la Velvet Winery sunt diverse, atât în ceea ce privește soiurile albe, cât și cele roșii. Avem astfel pentru soiuri albe Chardonnay, Muscat Ottonel, Riesling Italian, Tămâioasă Românească și Fetească Regală. În ceea ce privește soiurile roșii, regăsim aici Fetească Neagră, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah.

Crama Velvet Winery este o cramă mică, cu personalitate, după cum se autointitulează. Vinurile sale sunt realizate cu un accent deosebit pe tipicitatea de soi și pe calitate. Vestitul oenolog Liviu Grigorică dă naștere aici unor game de vinuri premium, printre care amintim La Țigănci, Nirvana sau Wine Deco. Fiecare dintre ele spune o poveste pe care vă invităm să o descoperiți. Nu mai stați pe gânduri și comandați-vă vinul preferat de la Velvet Winery chiar azi.