Crama Petro Vaselo deține 172 de hectare dintre care 42 de hectare sunt plantate cu vită de vite. Crama a fost întemeiată în anul 2002 iar în perioada 2005 – 2009 a fost cultivata toată această suprafață cu vită de vie.

Crama Petro Vaselo este deținută de familia italiană Dal Țio iar principalul obiectiv al lui Petro Vaselo este acela de a obține vinuri unice dar și de cea mai bună calitate.

Tot Petro Vaselo este cel care și-a dorit să aibă parte de o vie certificată biologic în care strugurii ajunși în pivniță să treacă prin două selecții manuale pentru a se îndepărta tot ce era considerat ca nepotrivit.

Crama Petro Vaselo cultiva soiuri de struguri roșii: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Fetească Neagră, Merlot și albi: Chardonnay și Riesling Italian.

Kotys este un spumant elegant în care notele elegante de cireșe și de flori albe se fac instant remarcate. În plus echilibrul aromios își face simțită prezența și îi conferă vinului o textura uimitoare.  Este un vin potrivit mâncărurilor pe baza de legume sau de peste. Îl mai puteți servi și cu fructe de mare sau cu brânză.

Ovas este un vin roșu corpolent care are arome de coacăze negre, afine și vișine. Este un vin rafinat, puternic aromat care conține condimente și care are o structura bazată pe tanini. Ovas este un vin supus unei perioada de rafinare după procesul de fermentație.