Crama Hamangia este situată la marginea Deltei, în zona ce în trecut purta denumirea de Hamangia. Aceasta este localizată în satul Baia, ce este la mică distanță de Grindul Lupilor și Gura Portiței. Istoria viței de vie de aici este foarte veche, spunându-se printre localnici că aceasta ar fi fost plantată chiar înaintea primelor cereale.

Această cramă a dezvoltat 3 game de vinuri, fiecare dintre ele spunându-și propria poveste.

Numele de Ataman, una dintre game, vine de la conducătorul unei echipe de pescari. Cei de la Crama Hamangia spun că această gamă este realizată în cinstea tuturor celor care știu să se orienteze pe cursul vieții. Sunt adevărații conducători, ce pășesc demn prin viață, conducându-și familia, prietenii sau chiar echipa cu un mare patos.

Gama Pagaia reprezintă inima și sufletul acestei crame. Este un vin în care producătorii și-au pus toată forța și pentru care trag să iasă exact cum își doresc. E un vin muncit, în care se regăsește toată pasiunea oenologului și care spune că atunci când vrei performață, nu trebuie să te oprești nici dacă ai trecut de linia de finish.

Ultima, dar nu cea din urmă este gama Kultura. Aceasta este o gamă ce cinstește tradiția locului și duce mai departe specificul zonei de unde se naște. Proprietarii Cramei Hamangia își doresc ca acest vin să ajungă pe mesele tuturor românilor. El este un tribut pentru cultura românească și spune povestea locului său de origine. Vă invităm să o ascultați și voi, comandând o sticlă de vin de pe site-ul nostru.