Crama Valahorum cuprinde trei oameni cu trei crame. Vinurile puse la dispozitie de aceste trei crame se numara printre cele mai bune de pe piata din tara noastra. Cele trei crame sunt: Crama Apogeum, Crama Mennini si Crama Mierla Alba.

Crama Apogeum este unica in Romania prin metodele de vinificatie folosite de acum 2000 de ani si metodele unice de a face cel mai aromat si cel mai intens colorat vin.  Stugurii din care se face acest vin provin dintr-o vie veche de 50 de ani care este amplasata in zona Dealu Mare.

Crama Mennini apartine unui italian indragostit de meleagurile noastre. Paolo Mennini a reusit sa isi puna amprenta inconfundabila pe aceste vinuri atat de irezistibile. Metodele de vinificatie moderne reusesc sa ofere vinuri spectaculoase.

Crama Mierla Alba este o crama mica si romantica in care vinul creat se ridica la inaltimea asteptarilor. Daniel Dorneanu si Razvan Macici, fondatorii cramei au creat si primul lor vin in anul 2019.

Vinurile create de crama Valahorum au note puternice, un echilibru si o finete aparte. Aromele acestor vinuri si culoarea lor perfecta fac ca toate produsele realizate de aceste trei crame sa se numere printre cele mai calitative de pe piata romaneasca. Sunt vinuri calitative care cu texturi fine si intense.

Soiurile de vin cultivate de crama Valahorum sunt: Feteasca Alba, Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir, Merlot, Shiraz, Negru de Dragasani sau Feteasca Neagra.

Pinot Gris sunt acei struguri cu pielita de nuanta gri violaceu. Din acest soi se obtin vinuri seci sau demiseci, bine echilibrate si aromate. Se asociaza cel mai bune alaturi de carnea de pasare sau de branzeturile maturate.