Istoria Cramei Trantu incepe dinainte de anii 89. Iota Trantu s-a lansat in anul 1999 in calitate de proprietar de crama si oenolog specializat. Acesta a devenit creatorul propriilor sale vinuri.  Rabdarea si pasiunea de care a dat dovada l-a ajutat sa creeze cea mai calitativa bautura. Podgoria Murfatlar i-a oferit cei mai buni struguri pentru a realiza vinuri pline de pasiune.

Investitiile efectuate in tehnologie si in angajati au ajutat la dezvoltarea rapida de care s-a bucurat aceasta crama.  Este un loc in care traditiile sunt cele care primeaza, mai ales ca dateaza de peste 2000 de ani.

Crama Trantu inseamna astazi o proprietate de 112 hectare si vinurile cele mai cunoscute la nivel international.  Soiurile de struguri din care se face acest vin atat de imbietor sunt: Chardonnay, Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Traminer Roz, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon ,Muscat Ottonel, Pinot Noir si Merlot. Capacitatea totala de vin fiind  de 1.300.000  de litri.

Va recomandam sa degustati vinurile rosii la 15-18 grade Celsius alaturi de preparate consistente, mai ales din carne rosie, din carnea de miel sau de vanat. In plus puteti savura acest vin cu o portie de paste cu sos rosu, branzeturi cheddar, bulz sau gorgonzola.

Crama Trantu ofera produse perfecte pentru toate persoanele  care doresc sa se delecteze cu un pahar de vin de calitate.

Crama este completa si este doata cu cea mai buna tehnologie care ajuta la procesarea strugurilor pentru obtinerea celor mai calitative vinuri. Pasiunea angajatilor si iscusinta lor au ajutat la crearea celor mai bune vinuri.