Crama Bolgiu este o afacere de familie, ce cultivă via de la Urlați de 4 generații. Istoria cramei începe în 1934, cu Nicolae C. Bolgiu, cel care a fost unul dintre cei 3 principali viticultori din zona Urlați, pe lângă Basilescu și Țigănescu. Tot în acea perioadă a fost construită și celebra pivniță din piatră “Pivnița lui Bolgiu”, locație de referință a orașului.

Fiind conștient de potențialul zonei, Nicolae și-a îndrumat fiul către Școala de Viticultură de la Chișinău, acea instituție fiind afiliată în acea perioadă Institutului Montpellier din Franța. Beneficiind de o educație de excepție, la întoarcerea sa de la studii a aplicat practic cunoștințele dobândite acolo, reușind să vinifice la Urlați vinuri de valoare.

În timpul regimului comunist, Nicolae Bolgiu a fost deposedat de viile sale, însă totuși i s-a permis să aibă grijă de colecțiile de vin ale IAS-ului. În prezent, actuala generație a reușit să intre din nou în posesia viilor și a cramei, reușind să învie tradiția de demult. Frații Ștefan și Costin Bolgiu sunt absolvenți ai Facultății de Horticultură din cadrul USAMV București, ei devenind astfel viticultori în adevăratul sens al cuvântului.

Pe terenurile de la Crama Bolgiu sunt cultivate soiuri de struguri precum Feteasca regală, Feteasca Neagră, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Syrah sau Merlot. Împreună dau naștere unor vinuri deja celebre: Heritage, Quantum, Iakov, Pelin Bolgiu.

Pe site-ul nostru puteți regăsi vinurile acestei crame, ce așteaptă să ajungă la voi. Nouă ne-au plăcut și suntem de părere că și vouă vă vor fi pe plac. Spor la cumpărături!