Crama Basilescu are o poveste ce începe cu mai bine de 100 de ani în urmă. Aceasta continuă și astăzi, după ce în 2003, moștenitoarea lui Nicolae Basilescu a reușit să recupereze podgoriile confiscate în perioada interbelică.

În 2008, aceasta a reușit să aducă din nou pe harta vinurilor românești viile Basilescu. Aici se cultivă soiuri preponderent românești, ce dau naștere unor vinuri elegante, ele fiind recunoscute la nivel internațional.

Terroir-ul unic regăsit aici, cu toate elementele sale componente (sol, climă, poziționare parcelelor) cât și tehnologia de vinificație folosită, dau vinurilor din Crama Basilescu un caracter aparte.

Via cuprinde peste 400.000 de butași, întinși pe o suprafață de 100 ha, din care 60 ha localizate la Urlați și 40 ha la Pietroasa. Aceasta este îngrijită cu atenție pe tot parcursul anului de către muncitorii pricepuți, pentru ca în perioada culesului, strugurii să ajungă la    un punct optim pentru producerea vinurilor de top. Culesul viei se face doar după o analiză amănunțită a viticultorului împreună cu oenologul, pentru a se asigura că strugurii sunt în cel mai potrivit moment pentru recoltare. După ce aceștia își dau ok-ul, muncitorii sunt bine instruiți pentru a culege manual doar strugurii sănătoși, aceștia fiind colectați și duși către cramă în lădițe de plastic de maxim 18 kg. În acest fel, strugurii nu oxidează și nu se strivesc până să ajungă în procesul de vinificație.

După dezciorchinare, strugurii sunt striviți iar mustul este depozitat în rezervoare de inox cu temperatură controlată, pentru a începe procesul de fermentare. Maturarea vinurilor la Crama Basilescu variază între 6 și 24 de luni, aceasta făcându-se în butoaie de stejar franțuzesc și românesc.

Pe site-ul BeiCuStil puteți regăsi o gamă variată din vinurile realizate de către Crama Basilescu. Vă invităm să vă descoperiți și voi preferatul.