Crama Aramic este situată în localitatea Silagiu, județul Timiș, fiind atestată documentar în 1406. Blazonul acestei crame este însuși un ciorcine de strugure, deoarece cultura viței de vie dăinuiește de atâtea veacuri în sufletele oamenilor din această zonă.

După ce a scăpat de ocupația otomană, între anii 1840 și 1850 în acestă zonă se stabilesc coloniștii germani și maghiari, iar limba oficială este declarată cea germană. După această perioadă, în regiune se aduc soiuri nobile precum Rieslieng Italian, Creata, Muscat Ottonel, Schiller Alb și Roșu, Silvaner sau Razachel. Odată cu acest lucru, productivitatea din zonă crește, făcând vinurile de Silagiu să fie printre cele mai apreciate din regiune.

Astăzi, Crama Aramic a păstrat parte din tradiția de altădată, cultivând soiuri ca Muscat Ottonel, Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot sau Pinot Noir.

Această podgorie este azi specializată în producerea vinurilor de masă superioare, albe și roșii. În același timp, într-o mică măsură, la Silagiu se mai produc și vinuri aromate și struguri de masă.

Clima care mângăie dealurile Silagiului este de tip continental-mediteraneană, cu influențe moderate de la râurile care trec prin apropiere și de la colinele Munților Carpați Occidentali.

Dealurile beneficiază de o expunere ideală la soare, acestea având pante înspre sud și vest, cu soare pe tot parcursul zilei.  Pantele sale conțin o varietate mare de tipuri de sol, de la brun roșcat de pădure, până la sol cu conținut ridicat de oxizi de fier – sol ce este perfect pentru vinurile roșii – toate pe o rocă de bază calcaroasă.

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.