Chateau Cristi este o cramă din Republica Moldova, situată în localitatea Valul lui Traian (Zidul lui Traian). Această localitate se află pe malul râului Chateau Cristi. Istoria acestei crame începe în anul 1882, atunci când se naște Vladimir Cristi, un om ce va avea o puternică personalitate politică și un impact major în dezvoltarea Moldovei.

În anul 1012, acesta își începe activitatea de membru al Comitetului de Viticultură și Vinificație din Județul Orhei. Până în 1916, el avea în proprietate 391 desetine din cadrul moșiilor Teleșeu, Peresecina, Sămănăuca și Pocșești, în județul Orhei și alte 511 desetine din componența moșiei Zămcioji din județul Chișinău, dar și câteva moșii în sudul și vestul țării.

În 1938, Vladimir este ales primarul municipiului Chișinău, iar în paralel acesta activează și în calitate de președinte al Uniunii Sindicatelor și Cooperativelor Viticole din Basarabia.

Începând cu anul 2015, urmașii lui Vladimir au reînviat tradiția Chateau Cristi, readucând la viață vinuri de excepție. Un cupaj deosebit, renumit de-a lungul vremii este  cel din Cabernet Sauvignon, Merlot și Malbec.

Soiurile de struguri cultivate aici sunt Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir și Malbec. Fiecare dintre ele se bucură de o grijă aparte, pentru a da o calitate excepțională vinurilor acestei crame.

Pe site-ul nostru puteți găsi aceste vinuri ce vă vor încânta papilele gustative. Fiecare sticlă în parte este o bucată de istorie, ce merită ascultată pe deplin. Vă învităm să le comandați și voi pentru a le asculta povestea. Spor la cumpărături!